Maistas su meile

Mūsų mėgstamiausias varškės apkepas

Žmonės arba jį mėgsta, arba jo nekenčia. Vieniems jis vaikystės saldus prisiminimas, kitiems slogus darželį menantis sapnas. Taip, tikriausiai jau supratote, aš apie varškės apkepą. Mūsų šeima jį mėgsta ir sekmadienio vakarais jį kepu jau nuo tada, kad apsigyvenau kartu su būsimu vyru, o vaikelis dar tik planuose ateities gyveno. Vakar jį gamindama, pagalvojau, kad jis taip lengvai paruošiamas, jog galima jį gaminti ne tik sekmadienį, o ir paprastomis savaitės dienomis, nes tiek daug jo išeina, kad kelias dienas skanauti galima.

Jam paruošti reikia:

-12 šaukštų manų krupų

-330 ml pieno

-1 kg pusriebės varškės

-6 kiaušiniai

-9 kaukštai cukraus (aš dedu pusę paprasto, pusę nerafinuoto rudojo)

Pirmiausia užpilu ir kurį laiką palaikau manų kruopas, kad jos išbrinktų. Tada atskirame inde, kuriame ir maišysiu visą tešlą sudedu 6 trynius ir visą cukrų. Išplaku, kad gautųsi puri masė. Į ją įdedu varškę ir ištrinu su blenderiu, tada įmaišau išbrinkusias manų kruopas su visu skysčiu, jeigu toks liko. Atskirai iki standžių putų suplaku baltymus ir su mediniu šaukštu įmaišau į tešlą. Skardą išloju sveistiniu popieriumi, prieš tai jį suglamžau, kad lengviau būtų įdėti ir sukrečiu tešlą. Kepu apie 50-60 min. 180 laipsnių orkaitėje. Matote, receptas tikrai paprastas, o rezultatas, garantuoju, nepaprastas. Lauksiu atsiliepimų ir tikiuosi, kad jūsų šeimos jį taip pat pamėgs!

Skanaus  linkinti (ne)vienintelė mama Airida

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *