Viename iš savo tekstų dalinausi, kad beveik prieš dešimtmetį man pavyko atsikratyti beveik 20 kg svorio. Po šių pokyčių dažnai sulaukdavau draugų ir pažįstamų prašymų pasidalinti savo dienos meniu, ką ir kaip valgau, kad pavyksta išlaikyti kūno formas nepakitusias. Turiu pasakyti, kad svoris nuolat kinta, tačiau žinodama, ką ir kada galiu valgyti, esu laisvesnė savo pasirinkimuose. Nėštumo metu mano meniu buvo beveik nepakitęs, nes žinau, kad maistas yra ta sritis, kurioje turiu rinktis atsakingai. Nėštumo metu nuodėmių būta daugiau, nes negalėjau atsisakyti įvairiausių lietinių, ko įprastai nevalgau.
Šiandien aprašau savo 5 dienų maisto racioną, kuris padeda man palaikyti norimą svorį, ir primenu, kad tai nėra skirta svorio metimui ar tam tikrų problemų sprendimui, ir yra mano ir ant manęs išbandytas pusryčių, pietų ir vakarienės meniu. Atkreipiu dėmesį, kad:
- pagal man tinkantį planą, tarp pusryčių ir pietų bei tarp pietų ir vakarienės visada valgau užkandį, kuris keičiasi pagal sezoną. Šiuo metu užkandžiauju braškėmis, šilauogėmis, riešutais, žaliaisiais kokteiliais. Keleto jų receptais pasidalinsiu;
- mėsą valgau vieną kartą dienoje;
- jei tą dieną valgau mėsą, žuvies produktų jau nebevalgau;
- tarpas tarp vakarienė ir pusryčių ne mažiau kaip 12 val.;
- tent 1,5 l vandens per dieną;
- viena ar kelios dienos be mėsos per savaitę;
- jokių baltų miltų produktų, išskyrus viso grūdo dalių picą be kurios savaitės neįsivaizduoju. Leidžiu sau tai, nes labai ją mėgstu.
1 diena
- Pusryčiai – avižų arba avižinių dribsių košė su linų sėmenimis ir bananu.
- Pietūs – veršienos (jautienos, kalakutienos, vištienos) maltinukai su agurkų krapų ir graikiško jogurto salotomis.
- Vakarienė – meksikietiškas bolivinės balandos troškinys su morkomis, paprika, pomidorais, kukurūzais, svogūnais bei trupučiu pasirinkto sūrio.
2 diena
- Pusryčiai – naminė granola (kartais perku Lizis granola) su avižų ar migdolų pienu.
- Pietūs – lašiša troškinta orkaitėje su morkomis ir svogūnais kartu su šviežių pomidorų ir agurkų salotomis.
- Vakarienė – virtų burokėlių salotos su špinatais, kepintomis saulėgražų, moliūgų sėklomis, balzaminio acto padažu ir fetos sūriu.
3 diena
- Pusryčiai – avokado skrebutis su scramled egg arba paprastu virtu kiaušiniu ant juodos bemielės duonos.
- Pietūs – kukurūzų miltų makaronai su saulėje džiovintų pomidorų ir pievagrybių padažu.
- Vakarienė – špinatų, mocarelos, slyvinių pomidorų, pesto, braškių, kepintų saulėgražų, moliūgų sėklų salotos su pekano ar kitais turimais riešutais.
4 diena
- Pusryčiai – žaliasis kokteilis iš šilauogių, špinatų, bananų, saliero, migdolų ar kokoso pieno su avižų selenomis.
- Pietūs – salotos su kepta vištiena, pomidorais, agurkais, pasirinktomis salotomis, kukurūzais, alyvuogėmis. Padažui naudoju citriną, medų ir alyvuogių aliejų.
- Vakarienė – kepti varškėčiai iš 9 proc. varškės, 2 kiaušinių ir kukurūzų miltų.
5 diena
- Pusryčiai – teisingai iškeptas omletas su avokado ir juodos bemielės duonos skrebučiu.
- Pietūs – grikiai su morkomis, svogūnais, česnaku ir trupučiu pasirinkto sūrio.
- Vakarienė – virtų burokėlių, silkės, špinatų, obuolių, avinžirnių kepintų saulėgražų, moliūgų sėklų salotos su balzaminio acto padažu.
Visa tai aprašiusi peržvelgiau telefone darytas nuotraukas, tai kitą savaitę pasidalinsiu dar 5 dienų receptais. Taip pat noriu pasakyti, kad mėgstu eksperimentuoti ir dažnai net vadovaudamasi receptais, leidžiu sau juos paįvairinti, todėl tokių eksperimentų linkiu ir jums, nes taip tik smagiau.
p.s. daugiau nuotraukų pateiksiu nevienintelemama paskyroje
(Ne)vienintelė mama Airida