Meilė iš pirmo gurkšnio. Taip apibūdinčiau savo pažintį su Masala chai. Kai ryte norisi šildančio gėrimo, tai mūsų šeimos pasirinkimas. Paruošimas priklauso nuo to, kokį prieskonių mišinį įsigysite, o ant jo tikrai viskas bus parašyta. Aš ruošiu taip:
- 3 šaukšteliai Masala chai;
- 1 litras vandens;
- 2 šaukšteliai juodos arbatos;
- 250 ml pieno;
- Medaus.
Užvirintą vandenį užpilame ant prieskonių mišinio ir verdame ant silpnos ugnies apie 30 min. Po to suberiame juodą arbatą ir palaikome apie 5 min. Truputį pašildome pieną ir jį supilame į paruoštą arbatą. Saldumui galima dėti medaus!
Skonis nuostabus, o iš gėrimo sklindanti šiluma kartu suteikia laimės jausmą. Tinka ir popietės arbatai, nors subalansuota ryto gaivai!
(Ne)vienintelė mama Airida