Troškinys, kurį galima gaminti iš to, kas yra šaldytuve, ir kurio skonį gali reguliuoti pagal lauko temperatūrą. Sakysite, kaip taip įmanoma 🙂 Ogi, dedame aštrių prieskonių tiek, kiek tuo metu reikalauja organizmas. Jei šalta ir gūdu už lango, o namuose norisi šilumos, į troškinį dedate daug aštrių kajanų ar kitų pipirų, negailite kardamono ar kitų mėgstamų prieskonių. Tokių troškinių gaminiui idėjų semiuosi iš Beatos Nickolson ir Ant medinės lentelės kūrėjų įrašų socialiniuose tinkluose.
Šį kartą naudojau šiuos produktus:
- 500 gr. maltos jautienos
- 400 gr. konservuotų pomidorų
- 200 gr. konservuotų kukurūzų
- 200 gr. įvairių konservuotų pupelių
- apie 200 gr. bolivinių balandų
- 1 svogūną
- 2-3 morkas
- 2 skilteles česnako
- 300 ml sultinio
- mėgstamų aštrių ir ne tik prieskonių
- avokadą
- kietąjį sūrį
- galime dėti papriką, pievagrybius, avinžirnius, cukiniją (tai, ką turite šaldytuve ir reikia sunaudoti)
Gaminimo procesas labai paprastas. Apsikepinu jautieną, jai baigiant kepti sudedu smulkiai pjaustytą svogūną, morkas, česnaką. Pakepinus kartu keletą minučių, papildau kukurūzais, pomidorais, pupelėmis. Patroškinu ir suberiu kruopas bei užpilu sultiniu. Verdu tiek, kiek rašo ant kruopų pakuotės ir kol išgaruoja vanduo. Pagardinu prieskoniais ir leidžiu troškintis, kad visi reikalingi skoniai atsiskleistų. Dedant į lėkštes barstau mėgstamo kietojo sūrio ir negailiu pjaustyto avokado.
Šį troškinį esu bandžiusi ir su grikiais, ir su bolivine balanda, ir su perlinėmis kruopomis, tad visų skonis puikus. Džiugu ir tai, kad dalimi, kuri be aštrių prieskoniu galiu pradžiuginti ir Leonardą.
(Ne)vienintelė mama Airida