Restoranas namuose? Aš manau, kad tai tikrai puikus derinys, kuris tikrai galimas visuose namuose. Kalbu aš ne apie baltas staltieses ir penkių patiekalų vakarienę. Restoranas man tai vieta, kur tu atsipalaiduoji, mėgaujiesi maistu, pokalbiais ir maisto gaminimas tau nekelia galvos skausmo. Kaip tokį kasdien turėti namuose? ? Mano atsakymas paprastas, turėti namuose tuos produktus iš kurių galėsi visada ką nors pasigaminti, o skonis bus tobulas, laiko užtruksi ne daug, ir laimingi visi aplink lankstys. Dalinuosi sąrašu produktų, kuriuos visada perku ir turiu spintelėse bei šaldytuve.
?Agurai, pomidorai, avokadai, svogūnai, morkos, česnakai, saldžios bulvės, virti burokėliai, paprika. Pagal sezoną salotos, kopūstai, cukinija, moliūgas. Bananai, obuoliai, slyvos. Visa kita pagal sezoną.
?Saulėje džiovinti pomidorai, alyvuogės, kukurūzai, garstyčios, krienai, kokosų pienas, konservuoti pomidorai.
?Avižiniai dribsniai, avižų kruopos, grikiai, rudieji arba laukiniai ryžiai, perlinės kruopos, viso grūdo makaronai, miežinės kruopos, perlinis kuskusas, lęšiai.
?Kiaušiniai, avižų gėrimas, augalinė grietinėle, graikiškas jogurtas, keletos rūšių sūriai (tepamas ožkos, pjaustytas kietasis, tarkuotas kietasis).
?Juoda bemielė duona.
?Medus, keletos rūšių riešutai, nerafinuotas kokosų aliejus, ypač tyras alyvuogių aliejus, balzaminis actas.
?Šaldiklyje visada turiu vištienos, veršienos bei jautienos. O šaldytuve silkės. Trečiadieniais perku šviežią žuvį, nes vieną ar du kartus ją visada valgome namuose.
Ir tai yra viskas, kad Jūs būtumėte savo restorano namuose šefe ar šefu.
(Ne)vienintelė mama Airida