Maistas su meile

Tikras omletas

Kai sekmadienis tampa šeštadieniu ir ryte suvalgai pačios pagamintą tikrą omletą, tai tampa puikios dienos pradžia! Ačiū DerVynas, kad edukuoji, nes dabar žinau, koks turi būti omletas. Skonis buvo nepakartojamas, gamybos procesas lengvut lengvutėlis, tad kartosiu ir kartosiu!!!
1 porcijai naudojau 3 kiaušinius, sviesto, tarkuoto sūrio, pipirų, druskos! Šalia duona su avokadu ir česnaku ?☕️
Na ir žinoma, didžioji paslaptis ta, kad jis neturi būti apskrudęs, parudęs ar dar koks kitoks. Jis turi būt purutis, minkštutis ir natūralios spalvos!

Gamybos procesą Ugnė yra įdėjusi savo Instagram profilyje, tad lieka tik pasakyt: skanių rytojaus pusryčių???

Kas neturi priėjimo prie Instagram, trumpai dalinuosi gaminimo eiga. Indelyje išplakiau 3 kiaušinius. Į juos nieko nedėjau. Keptuvėje įkaitinau aliejų ir įdėjau gerą šaukštą sviesto. Jam išsilydžius supyliau kiaušinius ir po truputį ėmiau juos daryti skylutes, kad į jas subėgtų kiaušinis. Taip dariau kokias 2-3 min., kol neliko skysčio, o liko tik drėgmė ir šlapumas. Tada ant viršaus pabarsčiau druska, pipirais ir fermentiniu sūriu. Dar keptuvėje susukau ir patiekiau su duona ir avokadu. Galima gardinti įvairiais pasirinktais priedais, svarbu neperkepti, kad omletas neparustų.

Skanaus! Artimiausiu metu išbandysiu scrambled eggs virimą puodę, nes toks tikrasis jų gaminimo būdas.

P.s. po šio savaitgalio koučerių mokymų įsigijau ilgai mylėtą, išsvajotą „Iittala“ puodelį kavai, tai kas rytą laimę patiriu nuo pirmo gurkšnio.

(Ne)vienintelė mama Airida

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *