Šis troškinys pas mus įgavo tokį pavadinimą neatsitiktinai. Turint mažą vėjurką namuose, norisi kuo daugiau laiko praleistu su juo. Na taip ir ne tik tai, dar reikia jį nuolat stebėti, bėgti su juo ir paskui jį, todėl gaminimui laiko dažnai pritrūksta. Su vaiko gimimo laiko paroje nepadaugėja, tačiau noras pasikviesti draugus į svečius vakarienei išlieka. Esu iš tų žmonių, kurie mėgsta namuose šurmulį, todėl kai tik turiu galimybę kviečiu draugus į svečius sekmadienio pietums, ar savaitės dienos vakarienei.
Šį troškinį suruošti iki įdėjimo į orkaitę užtrunka iki 15 min., o visa kita padaro orkaitė. Taigi troškiniui naudoju:
- Vištienos šlauneles, apie 8-10 vnt.
- 4 svogūnus (pjaustau ketvirčiais);
- 4-5 bulves (pjaustau į aštuonias dalis);
- 2-3 morkas (pjaustau griežinėliais);
- Saujelę šparaginių pupelių;
- Apie 250 vyšninių pomidorų;
- Ekologišką vištienos sultinį;
- Pievagrybius (nėra būtina).
Vištieną pasimarinuoju iš anksto ryte arba iš vakaro su mėgstamais prieskoniais. Svogūnus, bulves, morkas, šparagines pupeles supjaustau ir sudedu ant kepimo inde sudėtos vištienos. Po to seka vyšniniai pomidorai, pievagrybiai ar kitos norimos ir turimos daržovės. Viską pabarstau druska ir šviežiai grūstais pipirais bei apipilu sultiniu. Kepu orkaitėje apie vieną valandą 180-200 laipsnių temperatūroje.
Šiuo gardžiu ir šiltu maistu sušildau ne tik svečius, bet ir mažąjį Leonardą, kuriam labai patinka įvairios daržovės.
Skanaus!