Maistas su meile

Vegetariška lazanija

Kiek save pamenu, visada mėgau gaminti! Gaminti, serviruoti stalą, dekoruoti ir tvarkyti namus, puoštis šventėms ir ruošti šventinį meniu. Lygiai tiek, kiek save pamenu, patiekalas, kurio galvojau niekada negaminsiu, buvo lazanija. Kaip dabar sakau, viskas atrodo neįmanoma, iki tol, kol nepabandai! Pabandžiau ir negaliu sustoti. Ši lazanijos versija gelbsti, kai lauki svečių. Dar gelbsti ir tada, kai žinai, jog bus žmonių nevalgančių mėsos. Tai-lazanija su varške ir špinatais. Ko jos gamybai reikia: 200 gr. varškės, 500 gr. špinatų, 1 trynys, 2 šaukštai grietinės, 2 šaukštai sviesto padažui, 2 kepinimui, 1 stiklinė pieno, 1 šaukštas miltų, tarkuoto kietojo sūrio, 2 svogūnai, 2 česnako skiltelės, džiovinti pomidorai, 12 lazanijos lakštų, prieskoniai! Dabar procesas: 1. Varškę gerai ištrinkite su tryniu, grietine ir pasūdykite. Keptuvėje išlydykite sviestą, pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus, sudėkite plėšytus špinatus ir troškinkite 5–7 minutes. Paskaninkite pipirais ir druska.
2. Puodelyje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir nuolant maišydami pakepkite, tada po truputį pilkite pieną ir nuolat maišykite, kad neatsirastų gumuliukų.
3. Stačiakampę formą aukštais kraštais ištepkite sviestu ir įklokite du ar tris (priklauso nuo formos dydžio) lakštus. Lakštai negali užeiti vienas ant kito, bet ir tarpų tarp jų neturėtų likti.
4. Ant lakštų tepkite sluoksnį varškės įdaro ir pabarstykite smulkintais džiovintais pomidorais (kelis palikite ant viršaus). 5. Apibarstykite fermentiniu sūriu ir apšlakstykite padažu. Tada dėkite kitą lakštų sluoksnį, špinatų įdaro, vėl barstykite fermentiniu sūriu ir apšlakstykite padažu. Sluoksniuokite, kol viską išnaudosite 😉 Kepkite uždengę folija 180 laipsnių 35/40 min. Tada nuimkite ir apskrudinkite pagal savo norus!

(Ne)vienintelė mama Airida

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *